PRATİK YAĞLI BİBER TURŞUSU



KOLAY TURŞU
PRATİK YAĞLI BİBER TURŞUSU
    

·         MALZEMELER:
·         1 kilo sivri biber
·         1 su bardağı üzüm sirkesi
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 su bardağı su
·         1 yemek kaşığı tuz
·         SOS İÇİN:
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         yarım su bardağı üzüm sirkesi
·         yarım su bardağı su
·         1 baş sarımsak
·         yarım yemek kaşığı tuz
·         YAPILIŞI:
·         Biberleri yıkayıp kurutalım.
·         Bir tencereye yağı, suyu , sirkeyi ve tuzu alalım, kaynatalım.
·         Kaynayan karışıma yeteri kadar biberleri koyalım ve biberler sararıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.( Ateş çok harlı olmasın)
·         Pişenleri bir tabağa alalım.
·         Başka bir tavaya sıvıyağı, suyu, sirkeyi ve tuzu koyup kaynatalım. kaynadıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları atalım.
·         1-2 dakika piştikten sonra tüm biberleri içine alalım ve 1-2 dakika kadar daha pişirelim.
·          Ocağın altını kapatalım ve tavada soğutalım. Biberlerimizi suyu ile birlikte temiz kavanozlara doldurup, kapağını kapatalım.
·         Ve buzdolabında saklayalım.
·         Soğuduktan sonra isterseniz hemen de yiyebilirsiniz.Güzel bir meze çeşididir. AFİYET OLSUN

·         NOT. Dilediğiniz herhangi biberle yapabilirsiniz
0 Komentar untuk "PRATİK YAĞLI BİBER TURŞUSU"

Back To Top