YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI


 YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
Canım annemin yaz aylarında taze fasulyenin çıkmasıyla sıkça yaptığı bir yemektir.Çok hafif ve bir o kadar lezzetlidir.

·         MALZEMELER:
·         Yarım kilo taze fasulye
·         2 adet irice kuru soğan
·         yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
·         2-3 adet yumurta
·         tuz- karabiber
·         YAPILIŞI.
·         Fasulyeleri yıkalayalım,uçlarını ve kılçıklarını temizleyelim.
·         Boylamasına ikiye bölelim.
·         Uzun fasulyeleri ortadan ikiye bölelim.
·         Bir tencereye yeteri kadar su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz koyup kaynatalım.
·         Kaynayan suya fasulyeleri katıp,fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
·         Haşlanan fasulyeleri hızlıca soğuk suyun altından geçirerek süzelim
·        Yayvan bir tencereye zeytin yağını alalım,yağı ISITMADAN, piyazlık ( yarım ay şeklinde) doğranmış ince soğanı ilave edelim.
·         Yeteri kadar tuzu ekleyip soğanlar yumuşayıp hafif pembeleşene değin kısık ateşte kavuralım.
·         Kavrulmuş soğana fasulyeleri ekleyelim, karabiber serpelim.
·         Birkaç dakika tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kavuralım.
·         Tencerenin kapağını yemeğimiz hafif sulu olması için örtüyoruz. Kapağı açıkken suyu tamamen çekiyor.
·         Kavrulan yemeğe 2 veya 3 adet yumurta kırabilirsiniz. İster yumurtaları bütün halinde ister benim yaptığım gibi yumurtaları dağıtarak pişiriniz.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT: Yemeğe pişerken su eklemiyoruz.









0 Komentar untuk " YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI"

Back To Top