ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI














ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI
   Hafif bir tatlıdır. Tatlımızın üzerine  çikolata sosu yerine meyve sosları veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
   
·         MALZEMELER:
·         1 litre süt
·         8 yemek kaşığı irmik
·         8 yemek kaşığı şeker
·         3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
·         1 paket vanilya
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 paket Bitter çikolata sosu
·         2 su bardağı süt veya su
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye , süt, irmik ve şekeri alalım.
·         Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
·         Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip, göz göz olunca ocaktan alalım.
·         Ben dilimli  seramik kek kalıbı kullandım ama herhangi bir borcam kullanabilirsiniz
·         YALNIZ PÜF NOKTASI KALIBI YETERİ KADAR SU İLE ISLATMAKTIR. Veya kullanacağınız Kalıba streç film serip yine çok  az ıslatabilirsiniz.
·         Islattığımız kalıba sıcak muhallebiyi dökelim.
·         Ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
·         Buzdolabının normal rafında iyice soğuması için bekletelim.
·         Çikolata sosu için; bir tencereye çikolata sosu ve  süt veya suyu alalım.
·         Göz göz olana kadar pişirelim.
·         Ilınmaya bırakalım.
·         Soğuyan tatlımızı dolaptan çıkaralım ve servis tabağına ters çevirelim.
·         Üzerine ılınan çikolata sosunu dekorlu bir biçimde dökelim.
·         İyice soğuması için tekrar buzdolabına kaldıralım.
·         Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım.

·         AFİYETLER OLSUN


0 Komentar untuk "ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI"

Back To Top