PALM YAĞI



 Şef Serkan Bozkurt Chef's Table mutfak Akademisi  ve  Malezya Palm Yağları' nın birlikte düzenlediği " Yaza Merhaba " partisinde blogger arkadaşlarla birlikte bir araya geldik. Oldukça keyifli bir gün yaşadık. Diğer workshopların aksine elimize reçeteler verilmedi, her blogger kendi reçetesini kendi hazırladı. Et reyonu ( Balık, et, tavuk vs.) ve salata reyonundan arzu ettiğimiz malzemeleri seçip, Şefimizin yardımıyla değişik soslar eşliğinde menülerimizi hazırladık. Dolayısıyla çok değişik, harika tatlar ortaya çıktı :)

Peki daha önce PALM YAĞINI  duymuş muydunuz veya kullanmış mıydınız ?
BİTKİSEL YAĞLARDAN OLAN PALM YAĞININ uzun  kızartma sürelerinde yanmadığı için fastfood sektöründe; çikolata, margarin gibi gıda sanayinin yanı sıra bioyakıt ve kozmetik ürünlerinde kullanıldığını biliyor muydunuz ?
PALM YAĞI, kollestrol içermez, A ve E vitamini içerir. İçerdiği besin değerleri açısından da bazı kaynaklarda zeytinyağına eş değer olduğu belirtilen Palm yağının diğer bir artısı da her mevsim üretilebildiği için zeytinyağı ve diğer yağlara göre fiyatının çok daha uygun olmasıymış. Tüm dünyanın kullanmaya başladığı Palm yağı Türkiye’de de artık  yerini almaya aday.
 Şefimiz Serkan Bozkurt , MPOC İstanbul yetkilisi hakan Bey  ve biz bloggerlar.


 PALM YAĞI  hakkında ayrıntılı bilgiler edindik.

 Şefimiz Serkan Bozkurt, et ve sebzeleri pişirme teknikleri hakkında bizleri bilgilendirirken...

 Salata malzemeleri
 Seçtiğim malzemelerim.
 Çuprayı soslarken nar suyu kullandık.

 Salatamı hazırlarken :)
 Genç şefimiz  teras katında etlerimizi pişiriyor.
 Ve benim hazırladığım menü: Çupra ızgara - köz patlıcan salatası
 Bizler için hazırlanmış, nefis yemekler  ve mezeler
 Muhteşem terasta çok zevkli bir  yemek zamanı.
 Her şey o kadar güzel ki kimse kalkmak istemiyor.  Tatlı olarak, Tiramisu ve Limonlu Cheesecake, tadını anlatamam,yıldızlı 10 :)

MPOC İstanbul yetkilisi Hakan bey' den bizlere harika bir hediye ;, ŞEF BIÇAĞI. Çok teşekkür ederiz.
0 Komentar untuk "PALM YAĞI"

Back To Top