KADINBUDU KÖFTE




KADINBUDU KÖFTE
 Neden bu ad, hiç bir fikrim yok. Kadınbudu köfteyi annem biz küçükken çok sık yapardı, özellikle misafir sofralarının baş tacıydı :)

·         MALZEMELER:
·         500 gr. dana kıyma
·         1 çay bardağı pirinç
·         1 adet irice  kuru soğan
·         2 adet yumurta
·         Karabiber
·         Kimyon
·          tuz
·         Bir tutam maydanoz( Arzuya göre)
·         ÜZERİ İÇİN:
·         2 adet yumurta
·         1 su bardağı un
·         KIZARTMAK İÇİN:
·         Sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·          Pirinci yıkayın ve süzün. Küçük bir tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar 5-6 dakika haşlayıp süzün.
·         Soğanı soyup rendeleyin. Kıymanın yarısını tencereye alın. Soğanı ilave edip kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşle kıyma topaklanmasın diye eze eze  kavurun ve soğumaya bırakın.
·         Kavrulan kıymanın üzerine kalan kıyma, haşlanmış pirinç, kimyon, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip 3-4 dakika yoğurun. ( arzuya göre ince kıyım maydanoz ilave edebilirsiniz).
·         Bir kaseye un, diğer bir kaseye yumurtaları koyun ve yumurtayı çatal yardımıyla çırpın.
·         Köfte harcından yumurta iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun yassı köfteler  yapın.
·         Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak mutlaka  kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
·         Servis tabağına fazla yağını alması için havlu kağıt serin ve kızarmış köfteleri üzerine sıralayın.
·         Sıcak servis yapın
·         Yanında  patates püresi veya  kızarmış patates ile servis yapmanızı öneririm.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KADINBUDU KÖFTE"

Back To Top