MİSKET KÖFTELİ PATLICAN



MİSKET KÖFTELİ PATLICAN
Patlıcanları közleyip kullandım ama patlıcanları kızartarak da bu yemeği yapabilirsiniz. ..Tadı nefis, sunumu ise oldukça şık....

·         MALZEMELER:
·         4 adet bostan patlıcan
·         limon
·         İÇİ İÇİN:
·         300 gr kıyma
·         1 adet yumurta
·         1 adet kuru soğan, çeyrek demet maydanoz
·         1-2 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu
·         tuz- karabiber
·         SOSU İÇİN:
·         3 adet domates
·         1-2 diş sarımsak
·         1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1-2 adet yeşil sivri biber
·         tuz- karabiber
·         KIZARTMAK İÇİN:
·         Sıvı yağı
·         ÜZERİ İÇİN:
·         4 adet ince kesilmiş kaşar peyniri
·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanları közleyelim ve rahatça soyulması için bir poşetin içine alalım.
·         Patlıcanların kabuklarını soyalım ve kararmamaları için  hafifçe limonlayalım.
·         Temizlediğimiz patlıcanları  bir fırın kabına alalım.
·         Patlıcanları tuzlayıp, ortalarını karnıyarık yapar gibi açalım
·         Bir tencereye domatesleri ve sarımsağı rendeleyelim, ince kıyım doğranmış biber ve  zeytinyağı ekleyip, domatesler hafif suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim tuz ve karabiberle tatlandıralım.
·         Bir kabın içine kıyma, ince kıyım doğranmış maydanoz, rendelenmiş kuru soğan, tuz- karabiber,yumurta ve yeteri kadar galeta ununu alıp, güzelce yoğuralım.( Veya bayat ekmeği ıslatıp,ufalayarak kullanalım.)
·         Harcımızdan misket büyüklünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
·         Kızmış sıvı yağda köfteleri kızartalım.
·         Kızarmış köfteleri patlıcanların içine paylaştıralım.
·         Köftelerin üzerine yeteri kadar domates sosu dökelim.
·         Son olarak her patlıcanın üzerine birer dilim kaşar peyniri koyup, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.Sıcak servis yapalım. AFİYETLER OLSUN










0 Komentar untuk "MİSKET KÖFTELİ PATLICAN"

Back To Top