PATLICAN KEBABI




PATLICAN KEBABI
Yapımı zaman almayan pratik ve lezzetli aynı zamanda bereketli bir yemektir. AFİYET OLSUN.

·         MALZEMELER:
·         2 kilo patlıcan
·         1 kilo köftelik kıyma
·         100- 150 gr çekilmiş kuyruk yağı( Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz yağlı kıyma)
·         yeterine tuz- karabiber- pul biber
·         1 adet kuru soğan
·         1-2 diş sarımsak
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 kilo domates
·         yarım kilo sivri biber
·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanların kabuklarını soymadan 3 parmak genişliğinde keselim ve tuzlayalım.15- 20 dakika bu şekilde bekletelim.
·         Daha sonra patlıcanları yıkayıp kurutalım.
·         Kıyma, kuyruk yağı( arzuya göre), baharatlar, rendelenmiş sarımsak ve soğan iyice yoğuralım.
·          2 adet domatesi rendeleyip tepsinin dibine yayalım.
·         Patlıcanların aralarına ceviz büyüklüğünce yoğurduğumuz kıymadan koyalım sırayla tepsiye dizelim.
·         Yani patlıcan-kıyma- patlıcan kıyma.
·         Üzerlerine dörde bölünmüş domates ve biberleri dizelim. Hafifçe tuz serpelim.
·         Üzerine yağlı kağıtla kapatıp, 200 derecede ısınmış fırında 1 saat kadar pişirelim.

·         Son 15-20 dakikasında yağlı kağıdı çıkaralım ve üstününde kızarmasını sağlayalım..
0 Komentar untuk "PATLICAN KEBABI"

Back To Top