KONAK KEBABI



KONAK KEBABI
   Misafirlerimize sunabileceğimiz şık ve leziz bir yemektir.Bir gün önceden yemeği hazırlayıp ertesi gün servise yakın fırına verebilirsiniz.


·         MALZEMELER:
·         2 adet bostan patlıcanı
·         400 gr kuşbaşı et
·         2 adet domates
·         2 adet sivri biber
·         1 adet kırmızı biber
·         1 adet soğan
·         3 yemek kaşığı zeytinyağı
·         PÜRE İÇİN:
·         4 adet orta boy patates
·         1 çay bardağı süt
·         1 yemek kaşığı tereyağı
·         tuz-karabiber
·         ÜZERİ İÇİN:
·         150 gr kaşar peyniri
·         KIZARTMAK İÇİN:
·         Sıvı yağı
·         YAPILIŞI:
·         Patatesleri güzelce yıkayıp, yumuşayıncaya kadar pişirelim.
·         Sıcakken ezip, içine tereyağı ve azar azar sütü ekleyip karıştıralım.
·          Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
·         Patlıcanları alacalı soyup,1,5- 2 cm kalınlığında dilimleyelim
·         15 dakika kadar tuzlu suyun içinde bekletelim.
·         Sudan çıkarıp durulayalım ve havlu kağıt ile iyice kurulayalım.
·         Kızgın yağda önlü arkalı kızartalım ve fırın tepsisine dizelim.
·         Eti yumuşayıncaya kadar kavuralım.
·         İnce kıyım doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edelim.
·         Doğranmış biberleri ve domatesi ekleyip pişirelim.
·         Tuz- karabiber ve sevdiğimiz baharatları da ekleyelim.
·         Bu harcımızı her patlıcan dilimin üzerine  üzerine düzgün bir şekilde yerleştirip, paylaştıralım.
·         Etlerin üzerine püreyi yeteri kadar koyalım
·         En üste ince birer dilim kaşar peyniri dizelim.
·         200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
·         Sıcak servis yapalım.
·         NOT: İç malzemesine mantar da kullanabilirsiniz.
·         NOT: Bu yemeği patlıcan yerine et veya tavuk bonfile kullanarak da yapabilirsiniz.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KONAK KEBABI"

Back To Top