BEŞAMEL SOSLU ISPANAK



BEŞAMEL SOSLU ISPANAK
En sevdiğim yemeklerden biridir...


·         MALZEMELER:
·         1 kilo ıspanak
·         15- 20 adet kültür mantarı
·         1-2 adet kırmızı biber
·         2 adet kuru soğan
·         tuz- karabiber- zeytinyağı
·         BEŞAMEL SOS İÇİN:
·         2 yemek kaşığı tepeleme un
·         2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
·         2,5- 3 su bardağı soğuk süt
·         tuz
·         ÜZERİ İÇİN: Bir parça kaşar peyniri
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle ıspanakları sirkeli suda bekletip, birkaç defa güzelce yıkayalım ve doğrayalım. Piyazlık doğradığımız soğanları ( Ay şeklinde) zeytinyağında pembeleşene deyin kavuralım.
·Hızlıca sudan geçirdiğimiz mantarları kararmamaları için limonlayalım ve irice keselim ve Soğanların üzerine ekleyelim.
·          Kırmızı biberleri küçük küçük doğrayalım ve mantarlara ekleyelim.
·          Mantarın suyu çekene kadar kavuralım.
·         Doğradığımız ıspanakları da ekleyip, kavuralım.
·         Pişmeye yakın tuz ve karabiberi ilave edelim.
·         Fırın kabını hafif yağlayalım ve ıspanaklı harcımızı dökelim.
·         BEŞAMEL SOS İÇİN;
·          bir tencereye tere yağını alıp eritelim ve un ekleyelim.
·         Un kokusu çıkana deyin topaklanmaması için sürekli karıştıralım.
·          Azar azar soğuk sütü ekleyelim ve pürüzsüz  olması için sürekli karıştıralım.
·          Göz göz olunca altını kapatalım ve tuzu ekleyelim.
·          Eğer topaklanma olmuşsa çırpabilirsiniz.
·         Sosu ıspanakların üzerine dökelim
·         Ve kaşar rendesini serpelim.
·          180 derecede peynirler eriyip, pembeşelene kadar fırında pişirelim.
·         NOT: Arzu edenler birkaç parça çemensiz pastırma kullanabilirler.
·         NOT: Mantar ve kırmızı biber çok yakışıyor ama sevmeyenler kullanmayabilirler.

·         AFİYET OLSUN.
0 Komentar untuk "BEŞAMEL SOSLU ISPANAK"

Back To Top