MANDALİNALI PASTA



Sevgili Duygu Yelesen Araç bizlerle  nefis bir mandalinalı pasta tarifini tüm yapım aşamalarıyla paylaşmışlar. Ellerinize emeklerinize sağlık. Teşekkür ederiz :.)



·         MALZEMELER:
·         3 yumurta
·         75 gr seker
·         100 gr un
·         1 tatlı kaşığı kabartma tozu
·         1 paket pişirilen vanilyalı puding
·         Kekin yapılışı:
·         Tüm malzemeyi  karıştırıp, uygun bir kalıba harcı dökelim. ( Kelepçeli kalıp olabilir)
·         175 derecede önceden ısıtılmış  fırında pişirelim.
·          
·         DOLGU MALZEMESİ
·         4 kutu schmand (4 labne)
·         2 kutu mandarin konservesi(veya herhangi bir yumuşak meyve)
·         1 paradies creme vanilyalı(cremeole vanilyalı)
·         YAPILIŞI:
·         Önce schamanddi(labneyi) paradies cremele (krem ole) iyice çırpalım
·         Sonra konservelerimizi bir süzgece alalım.
·         Suyunu süzelim
·         Suyunu ayıralım (üst jöle için).
·         mandalinaları elimizle ezelim.
·         Posası biraz suyuna gecsin ( kıvamı açısından)
·         Bunları da çırptığımız kremaya ilave edelim karıştıralım.
·         İyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan pastamızın üzerine dökelim.
·         Kasık yardımıyla bir güzel üzerini düzeltelim.
·         Bu arada mandalina suyuna 1,5 yemek kaşığı nişasta koyalım ve kaynayana kadar pişirelim.
·         Koyulaşınca kremamızın üzerine dökelim.
·         En az 4-5 saat bekletelim sonra kelepçesinden ayıralım
·         Servis tabağına alalım.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MANDALİNALI PASTA"

Back To Top