YUMUŞAK POĞAÇA


 YUMUŞAK POĞAÇA
Bu tarifte haşlanmış patatesi hamurun içinde kullanıyoruz... Haşlanmış patates hamurun çok yumuşak olmasını sağlıyor... Ben çay bardağı ölçüsü kullandım 12 adet poğaçalar elde ettim. Daha fazla yapmak isterseniz ölçü olarak su bardağı kullanınız . 2 adet haşlanmış patates ve 1 paket yaş maya. 1 ' er yemek kaşığı tuz ve şeker..Tabii un oranını da artırınız...AFİYET OLSUN


·         MALZEMELER:
·         1 adet orta boy haşlanmış patates
·         yarım paket yaş maya
·         1 çay bardağı ılık süt
·         1 çay bardağı ılık su
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 tatlı kaşığı şeker
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         3,5- 4 su bardağı kadar un
      
·         İç malzemesi için:
·         Arzu ettiğiniz bir iç malzeme
         
·         Üzeri için:
·         Yumurta sarısı
·         susam
·         Çörek otu

·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına yaş mayayı alıp ufalayalım.
·         Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave edip, maya eriyinceye kadar karıştıralım.
·         Sıvı yağı, haşlanmış ve ezilmiş patatesi ekleyip karıştıralım.
·         Azar azar unu ekleyelim.
·         Tuz ve şekeri unun üzerine serpelim.
·         Yumuşak bir hamur yoğuralım.
·         Hamurun üzerini örtüp,ılık bir ortamda hamur iki katına erişinceye kadar mayalandıralım.
·         Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
·         Bezeyi avucumuzun içinde açıp,yeteri kadar iç malzemeden koyup kapatalım ve yuvarlayalım.
·         Yağlanmış fırın  tepsisine aralıklarla dizelim.
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susam serpelim.
·         Soğuk veya çok ılık 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
·         Sıcak sıcak servis yapmanızı öneririm.

·         AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk "YUMUŞAK POĞAÇA"

Back To Top