PEYNİRLİ TUZLU MUFFİN




        
 PEYNİRLİ TUZLU MUFFİN
            Normal kek yaptığımızda servis esnasında dilimlerken en son kalan dilimleri kesmekte problem yaşarız...Ya daha ince olur ya kalın olur ya da  biraz ufalanır ...Muffin kalıplarında veya kağıt kek kalıplarında servis ve sunum yapmak hem şık hem pratiktir.Bu tarif tat ve sunum olarak çok başarılı oldu... Tadı bildiğimiz klasik peynirli poğaça tadına benziyor...


·         MALZEMELER:
·         3 adet yumurta
·         2 çay bardağıyoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         250 gr beyaz peynir( çok yağlı olmasın.)
·         1 paket kabartma tozu
·         1 tutam maydanoz ve 1 tutam dereotu
·         2,5 su bardağı un
·         tuz
·         NOT: Tuzu peynirin tuzu oranında kullanınız. 
·         Ve muffin kağıt  veya  silikon muffin kalıpları
·          Muffin kağıt kalıplar. Ben Eminönünden pasta malzemeleri satan yerlerden alıyorum ama büyük marketlerde de bulabilirsiniz.

·          YAPILIŞI:



·         Yumurtaları mikserle köpürünceye kadar çırpalım. 



 · Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.



·  İnce kıyım maydanoz ve peyniri güzelce karıştıralım harca ilave edelim



·          Un ve kabartma tozunu ekleyelim.


 ·          çırpalım..

·          Bir kaşık yardımıyla muffin kalıplarına  harcımızı paylaştıralım.
·         Yalnız 1 parmak kadar ,kabarma payı için boşluk bırakmayı unutmayalım.
·     Arzu ederseniz üzerine benim gibi susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
·         175 derecelik fırına verelim.
·          Üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırında kabarırken seyretmek ayrı bir keyif :)


·         Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk " PEYNİRLİ TUZLU MUFFİN"

Back To Top