KEK KALIBINDA BÖREK



 KEK KALIBINDA BÖREK
Hem şık..hem kolay..hem lezzetli bir börek...kıymalı veya ıspanaklı iç malzeme ile de nefis oluyor...yalancı su böreği tadında....



·         MALZEMELER:
·         4 adet yufka
·         1 şişe maden suyu ( 200 ml)
·         1 adet yumurta
·         1 su bardağı süt
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         İçi için:
·         Peynir
·         maydanoz
·         YAPILIŞI:
·         İç malzeme için maydanozu ince kıyım doğrayıp peynir ile karıştırınız.
·         Sos malzemelerini bir kapta güzelce çırpınız.
·         Kek kalıbını yağlayınız.( Ben seramik tabanlı kek kalıbı kullandığımdan yağlamadım).
·         1. yufkayı bütün olarak kek kalıbına yerleştiriniz. Yufkanın kenarlarını dışarı sarkıtınız.
·         Yufkanın tam ortasını kek kalıbının orta ölçüsüne göre deliniz.
·         Üzerine sos DÖKMEYİNİZ.
·         2. yufkayı ikiye bölünüz.
·         Yarım yufkayı sosa bulayıp çıkarınız
·         Kek kalıbına yerleştiriniz.
·         Diğer yarım yufkayı da sosa bulayıp çıkarınız.
·         Kek kalıbına yerleştiriniz.
·         Üzerine yeteri kadar iç malzemeden serpiniz.
·         Diğer yufkalara da  (3. ve  4. yufkaya) aynı işlemi uygulayınız.
·         Kenardan sarkan yufkaları pile pile yapıp üzerine kapatınız.
·         Kalan sostan yumurta fırçası yardımıyla üzerine sürünüz.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
·         Pişen böreği fırından çıkarınız.
·         İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbını ters çevirerek servis tabağına alınız.
·         Dilimleyerek servis yapınz.
·         AFİYET OLSUN















0 Komentar untuk "KEK KALIBINDA BÖREK"

Back To Top