KADINBUDU KÖFTE
Neden bu ad, hiç bir fikrim yok. Kadınbudu köfteyi annem biz küçükken çok sık yapardı, özellikle misafir sofralarının baş tacıydı :)
· MALZEMELER:
· 500 gr. dana kıyma
· 1 çay bardağı pirinç
· 1 adet irice kuru soğan
· 2 adet yumurta
· Karabiber
· Kimyon
· tuz
· Bir tutam maydanoz( Arzuya göre)
· ÜZERİ İÇİN:
· 2 adet yumurta
· 1 su bardağı un
· KIZARTMAK İÇİN:
· Sıvı yağ
· YAPILIŞI:
· Pirinci yıkayın ve süzün. Küçük bir tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar 5-6 dakika haşlayıp süzün.
· Soğanı soyup rendeleyin. Kıymanın yarısını tencereye alın. Soğanı ilave edip kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşle kıyma topaklanmasın diye eze eze kavurun ve soğumaya bırakın.
· Kavrulan kıymanın üzerine kalan kıyma, haşlanmış pirinç, kimyon, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip 3-4 dakika yoğurun. ( arzuya göre ince kıyım maydanoz ilave edebilirsiniz).
· Bir kaseye un, diğer bir kaseye yumurtaları koyun ve yumurtayı çatal yardımıyla çırpın.
· Köfte harcından yumurta iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun yassı köfteler yapın.
· Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak mutlaka kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
· Servis tabağına fazla yağını alması için havlu kağıt serin ve kızarmış köfteleri üzerine sıralayın.
· Sıcak servis yapın
· Yanında patates püresi veya kızarmış patates ile servis yapmanızı öneririm.
· AFİYET OLSUN
Tag :
davet yemeği,
kadınbudu,
kadınbudu köfte nasıl yapılır,
Kıyma,
kızartma,
Köfte,
misafir,
pirinç,
YEMEKLER,
yumurta
0 Komentar untuk "KADINBUDU KÖFTE"