ŞEKERPARE
Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare. Adı bana hep sıcak gelmiştir. İçten sevgi gösterisi gibi :) Bu tarifte hamurunda irmik yerine fındık kullanıyoruz. Fındık seviyorsanız denemenizi öneririm. Püf noktası tatlıyı mutlaka sıcak fırına vermenizdir, soğuk fırında yayılır :(
GÜZEL NİCE BAYRAMLARA...
· MALZEMELER:
· Hamuru için:
· 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 1,5 su bardağı pudra şekeri
· 2 adet yumurta
· 200 gr ince çekilmiş fındık
· yarım su bardağı sıvı yağ
· 1 paket vanilya
· 1 paket kabartma tozu
· 5 su bardağı un
· ŞERBETİ İÇİN:
· 5 su bardağı şeker
· 5 su bardağı su
· yarım limon
· ÜZERİ İÇİN:
· Yumurta sarısı
· YAPILIŞI:
· Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
· Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatıp, şerbeti soğumaya bırakalım.
· Hamuru için;
· Oda sıcaklığındaki yağa tüm hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğuralım.
· Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
· İster yuvarlak ister oval şekiller verelim.
· Yağlamış fırın tepsisine dizelim.
· Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
· Yuvarlak şekil vereceksek ortalarına birer adet tane fındık koyalım.
· Oval şekil vereceksek yumurta sarısı sürdükten sonra üzerlerini boylamasına çatal ile çizelim.
· Önceden ısıtılmış SICAK FIRINA 180 derecede üzerlerine kızarıncaya kadar pişirelim.
· Tatlının ilk sıcaklığı çıktığında üzerlerine soğuk şerbeti dökelim.
· Şerbeti çekince servis edelim.
0 Komentar untuk "ŞEKERPARE"