KOLAY TURŞU
PRATİK YAĞLI BİBER TURŞUSU
· MALZEMELER:
· 1 kilo sivri biber
· 1 su bardağı üzüm sirkesi
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 su bardağı su
· 1 yemek kaşığı tuz
· SOS İÇİN:
· yarım su bardağı sıvı yağ
· yarım su bardağı üzüm sirkesi
· yarım su bardağı su
· 1 baş sarımsak
· yarım yemek kaşığı tuz
· YAPILIŞI:
· Biberleri yıkayıp kurutalım.
· Bir tencereye yağı, suyu , sirkeyi ve tuzu alalım, kaynatalım.
· Kaynayan karışıma yeteri kadar biberleri koyalım ve biberler sararıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.( Ateş çok harlı olmasın)
· Pişenleri bir tabağa alalım.
· Başka bir tavaya sıvıyağı, suyu, sirkeyi ve tuzu koyup kaynatalım. kaynadıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları atalım.
· 1-2 dakika piştikten sonra tüm biberleri içine alalım ve 1-2 dakika kadar daha pişirelim.
· Ocağın altını kapatalım ve tavada soğutalım. Biberlerimizi suyu ile birlikte temiz kavanozlara doldurup, kapağını kapatalım.
· Ve buzdolabında saklayalım.
· Soğuduktan sonra isterseniz hemen de yiyebilirsiniz.Güzel bir meze çeşididir. AFİYET OLSUN
· NOT. Dilediğiniz herhangi biberle yapabilirsiniz
0 Komentar untuk "PRATİK YAĞLI BİBER TURŞUSU"