KONAK KEBABI
Misafirlerimize sunabileceğimiz şık ve leziz bir yemektir.Bir gün önceden yemeği hazırlayıp ertesi gün servise yakın fırına verebilirsiniz.
· MALZEMELER:
· 2 adet bostan patlıcanı
· 400 gr kuşbaşı et
· 2 adet domates
· 2 adet sivri biber
· 1 adet kırmızı biber
· 1 adet soğan
· 3 yemek kaşığı zeytinyağı
· PÜRE İÇİN:
· 4 adet orta boy patates
· 1 çay bardağı süt
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· tuz-karabiber
· ÜZERİ İÇİN:
· 150 gr kaşar peyniri
· KIZARTMAK İÇİN:
· Sıvı yağı
· YAPILIŞI:
· Patatesleri güzelce yıkayıp, yumuşayıncaya kadar pişirelim.
· Sıcakken ezip, içine tereyağı ve azar azar sütü ekleyip karıştıralım.
· Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
· Patlıcanları alacalı soyup,1,5- 2 cm kalınlığında dilimleyelim
· 15 dakika kadar tuzlu suyun içinde bekletelim.
· Sudan çıkarıp durulayalım ve havlu kağıt ile iyice kurulayalım.
· Kızgın yağda önlü arkalı kızartalım ve fırın tepsisine dizelim.
· Eti yumuşayıncaya kadar kavuralım.
· İnce kıyım doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edelim.
· Doğranmış biberleri ve domatesi ekleyip pişirelim.
· Tuz- karabiber ve sevdiğimiz baharatları da ekleyelim.
· Bu harcımızı her patlıcan dilimin üzerine üzerine düzgün bir şekilde yerleştirip, paylaştıralım.
· Etlerin üzerine püreyi yeteri kadar koyalım
· En üste ince birer dilim kaşar peyniri dizelim.
· 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
· Sıcak servis yapalım.
· NOT: İç malzemesine mantar da kullanabilirsiniz.
· NOT: Bu yemeği patlıcan yerine et veya tavuk bonfile kullanarak da yapabilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KONAK KEBABI"