Şef Serkan Bozkurt Chef's Table mutfak Akademisi ve Malezya Palm Yağları' nın birlikte düzenlediği " Yaza Merhaba " partisinde blogger arkadaşlarla birlikte bir araya geldik. Oldukça keyifli bir gün yaşadık. Diğer workshopların aksine elimize reçeteler verilmedi, her blogger kendi reçetesini kendi hazırladı. Et reyonu ( Balık, et, tavuk vs.) ve salata reyonundan arzu ettiğimiz malzemeleri seçip, Şefimizin yardımıyla değişik soslar eşliğinde menülerimizi hazırladık. Dolayısıyla çok değişik, harika tatlar ortaya çıktı :)
Peki daha önce PALM YAĞINI duymuş muydunuz veya kullanmış mıydınız ?
BİTKİSEL YAĞLARDAN OLAN PALM YAĞININ uzun kızartma sürelerinde yanmadığı için fastfood sektöründe; çikolata, margarin gibi gıda sanayinin yanı sıra bioyakıt ve kozmetik ürünlerinde kullanıldığını biliyor muydunuz ?
PALM YAĞI, kollestrol içermez, A ve E vitamini içerir. İçerdiği besin değerleri açısından da bazı kaynaklarda zeytinyağına eş değer olduğu belirtilen Palm yağının diğer bir artısı da her mevsim üretilebildiği için zeytinyağı ve diğer yağlara göre fiyatının çok daha uygun olmasıymış. Tüm dünyanın kullanmaya başladığı Palm yağı Türkiye’de de artık yerini almaya aday.
Şefimiz Serkan Bozkurt , MPOC İstanbul yetkilisi hakan Bey ve biz bloggerlar.
PALM YAĞI hakkında ayrıntılı bilgiler edindik.
Şefimiz Serkan Bozkurt, et ve sebzeleri pişirme teknikleri hakkında bizleri bilgilendirirken...
Salata malzemeleri
Seçtiğim malzemelerim.
Çuprayı soslarken nar suyu kullandık.
Salatamı hazırlarken :)
Genç şefimiz teras katında etlerimizi pişiriyor.
Ve benim hazırladığım menü: Çupra ızgara - köz patlıcan salatası
Bizler için hazırlanmış, nefis yemekler ve mezeler
Muhteşem terasta çok zevkli bir yemek zamanı.
Her şey o kadar güzel ki kimse kalkmak istemiyor. Tatlı olarak, Tiramisu ve Limonlu Cheesecake, tadını anlatamam,yıldızlı 10 :)
MPOC İstanbul yetkilisi Hakan bey' den bizlere harika bir hediye ;, ŞEF BIÇAĞI. Çok teşekkür ederiz.
0 Komentar untuk "PALM YAĞI"