PATLICAN KEBABI
Yapımı zaman almayan pratik ve lezzetli aynı zamanda bereketli bir yemektir. AFİYET OLSUN.
· MALZEMELER:
· 2 kilo patlıcan
· 1 kilo köftelik kıyma
· 100- 150 gr çekilmiş kuyruk yağı( Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz yağlı kıyma)
· yeterine tuz- karabiber- pul biber
· 1 adet kuru soğan
· 1-2 diş sarımsak
· ÜZERİ İÇİN:
· 1 kilo domates
· yarım kilo sivri biber
· YAPILIŞI:
· Patlıcanların kabuklarını soymadan 3 parmak genişliğinde keselim ve tuzlayalım.15- 20 dakika bu şekilde bekletelim.
· Daha sonra patlıcanları yıkayıp kurutalım.
· Kıyma, kuyruk yağı( arzuya göre), baharatlar, rendelenmiş sarımsak ve soğan iyice yoğuralım.
· 2 adet domatesi rendeleyip tepsinin dibine yayalım.
· Patlıcanların aralarına ceviz büyüklüğünce yoğurduğumuz kıymadan koyalım sırayla tepsiye dizelim.
· Yani patlıcan-kıyma- patlıcan kıyma.
· Üzerlerine dörde bölünmüş domates ve biberleri dizelim. Hafifçe tuz serpelim.
· Üzerine yağlı kağıtla kapatıp, 200 derecede ısınmış fırında 1 saat kadar pişirelim.
· Son 15-20 dakikasında yağlı kağıdı çıkaralım ve üstününde kızarmasını sağlayalım..
0 Komentar untuk "PATLICAN KEBABI"