MİSKET KÖFTELİ PATLICAN
Patlıcanları közleyip kullandım ama patlıcanları kızartarak da bu yemeği yapabilirsiniz. ..Tadı nefis, sunumu ise oldukça şık....
· MALZEMELER:
· 4 adet bostan patlıcan
· limon
· İÇİ İÇİN:
· 300 gr kıyma
· 1 adet yumurta
· 1 adet kuru soğan, çeyrek demet maydanoz
· 1-2 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu
· tuz- karabiber
· SOSU İÇİN:
· 3 adet domates
· 1-2 diş sarımsak
· 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1-2 adet yeşil sivri biber
· tuz- karabiber
· KIZARTMAK İÇİN:
· Sıvı yağı
· ÜZERİ İÇİN:
· 4 adet ince kesilmiş kaşar peyniri
· YAPILIŞI:
· Patlıcanları közleyelim ve rahatça soyulması için bir poşetin içine alalım.
· Patlıcanların kabuklarını soyalım ve kararmamaları için hafifçe limonlayalım.
· Temizlediğimiz patlıcanları bir fırın kabına alalım.
· Patlıcanları tuzlayıp, ortalarını karnıyarık yapar gibi açalım
· Bir tencereye domatesleri ve sarımsağı rendeleyelim, ince kıyım doğranmış biber ve zeytinyağı ekleyip, domatesler hafif suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim tuz ve karabiberle tatlandıralım.
· Bir kabın içine kıyma, ince kıyım doğranmış maydanoz, rendelenmiş kuru soğan, tuz- karabiber,yumurta ve yeteri kadar galeta ununu alıp, güzelce yoğuralım.( Veya bayat ekmeği ıslatıp,ufalayarak kullanalım.)
· Harcımızdan misket büyüklünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
· Kızmış sıvı yağda köfteleri kızartalım.
· Kızarmış köfteleri patlıcanların içine paylaştıralım.
· Köftelerin üzerine yeteri kadar domates sosu dökelim.
· Son olarak her patlıcanın üzerine birer dilim kaşar peyniri koyup, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.Sıcak servis yapalım. AFİYETLER OLSUN
0 Komentar untuk "MİSKET KÖFTELİ PATLICAN"