YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
Canım annemin yaz aylarında taze fasulyenin çıkmasıyla sıkça yaptığı bir yemektir.Çok hafif ve bir o kadar lezzetlidir.
· MALZEMELER:
· Yarım kilo taze fasulye
· 2 adet irice kuru soğan
· yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
· 2-3 adet yumurta
· tuz- karabiber
· YAPILIŞI.
· Fasulyeleri yıkalayalım,uçlarını ve kılçıklarını temizleyelim.
· Boylamasına ikiye bölelim.
· Uzun fasulyeleri ortadan ikiye bölelim.
· Bir tencereye yeteri kadar su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz koyup kaynatalım.
· Kaynayan suya fasulyeleri katıp,fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
· Haşlanan fasulyeleri hızlıca soğuk suyun altından geçirerek süzelim
· Yayvan bir tencereye zeytin yağını alalım,yağı ISITMADAN, piyazlık ( yarım ay şeklinde) doğranmış ince soğanı ilave edelim.
· Yeteri kadar tuzu ekleyip soğanlar yumuşayıp hafif pembeleşene değin kısık ateşte kavuralım.
· Kavrulmuş soğana fasulyeleri ekleyelim, karabiber serpelim.
· Birkaç dakika tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kavuralım.
· Tencerenin kapağını yemeğimiz hafif sulu olması için örtüyoruz. Kapağı açıkken suyu tamamen çekiyor.
· Kavrulan yemeğe 2 veya 3 adet yumurta kırabilirsiniz. İster yumurtaları bütün halinde ister benim yaptığım gibi yumurtaları dağıtarak pişiriniz.
· AFİYET OLSUN
· NOT: Yemeğe pişerken su eklemiyoruz.
0 Komentar untuk " YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI"