Çayın- kahvenin yanında nefis bir ;
ESMER ŞEKERLİ ELMALI KEK
Sevgili Hayriye Seda Bilgin Aydın 'a tarifin bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:)
· MALZEMELER.
· Kek malzemeleri:
· 250 gr tereyağı
· 250 gr şeker
· 4 yumurta
· 300 gr un
· 1 paket kabartma tozu
· 3 tane büyük elma
· (1 su bardağı un :125 gr
· 1 su bardağı şeker :170 gr)
·
· Ufalanan kısmın malzemesi:
· 175 gr esmer şeker
· 125 gr un
· 1 tatlı kaşığı tarçın
· 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
· 115 gr tereyağı ( Esmer şeker yoksa normal toz şekerde kullanabilirsiniz.)
· Yarım tatlı kaşığı tarçın.
· YAPILIŞI:
· Yumuşak tereyağı ve şekeri çırpalım.
· Yumurtalar ekleyip çırpmaya devam edelim.
· Un ve kabartma tozu bir kapta karıştırıp, karışıma ekleyip çırpalım.
· Elmaların kabukları soyalım ve , rendenin kalın kısmıyla rendeleyelim.
· Yarım tatlı kaşığı tarçınla elmaları karıştıralım.
· Ufalanan kısmın yapılışı:
· Yumuşak tereyağı,un, şeker, tarçın, ceviz hepsi karıştırılır.hamur gibi birleşmez.ufalanması gerekir.
· 25 cm lik kelepçeli kek kalıbına kek hamurunun yarısı dökelim.
· Kalıba iyice yayalım.
· Üzerine elma-tarçın karışımının yarısını koyalım.
· Hamurun her tarafına eşit yayalım.
· Ufalanan hamurun yarısı ekleyip eşit ölçüde yayalım.
· Kalan hamurun yarısı üzerine koyup, iyice yayalım.
· Üzerine elmalar, en üste ufalanan hamuru eşit yayalım.
· 180 derece fırında 1 saat-10 dakika pişirilir.( Benim fırınım geç pişirdiği için daha uzun sürede pişti.)
0 Komentar untuk "ESMER ŞEKERLİ ELMALI KEK"