SÜRPRİZ KURABİYE
Sevgili AYNUR EGE bizlerle nefis bir kurabiye tarifi paylaşmışlar...Teşekkür ederiz ellerinize sağlık...Ben içi dolgulu kurabiyeleri çok severim...Gördüğünüz gibi iç dolgu malzemesinde birbirine çok yakışan kuru yemişler kullanılmış...
· MALZEMELER:
· 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· yarım su bardağı sıvı yağ
· 1 su bardağı süt
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· 1 paket kakao
· alabildiği kadar un
· İÇ MALZEMESİ İÇİN:
· 4 adet kuru incir
· 5 adet kayısı
· bir avuç iri çekilmiş ceviz
· biraz kuru üzüm
· yarım elma (Minik doğranmış)
· 1 tatlı kaşığı tarcın .
· (İncir- kayısı ve kuru üzüm çok ince doğranıp suda bekletilecek. )
· ŞERBETİ:
· 1,5 su bardağı şeker
· 1,5 su bardağı su
· Şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. ( Pişirmiyoruz.)
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına hamur malzemelerini alalım.
· Azar azar unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
· Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparalım.
· Her bir bezeyi avucumuzun içinde açıp yeteri kadar iç malzemeden koyup kapatalım ve yuvarlak şekil verelim
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
· Kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktığında önlü arkalı şerbetin içine bandıralım.
· Servis tabağın alalım.
· Üzerlerine bolca Hindistan cevizi serpelim.
· AFİYET OLSUN.
0 Komentar untuk "SÜRPRİZ KURABİYE"