KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin öğelerinden biridir. Bulgur B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bakımından zengindir.
· MALZEMELER:
· 2 su bardağı ince bulgur
· 1 adet yumurta
· 2 yemek kaşığı un
· 2 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı kimyon
· 1 çay kaşığı karabiber
· 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
· Bulguru ıslatmak için:
· Sıcak su
· ÜZERİ İÇİN:
· 1 kase yoğurt
· sarımsak
· tuz
· Kıymalı sos için:
· 200 gr kıyma
· 1 adet kuru soğan
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 1 yemek kaşığı domates salçası
· yarım çay bardağı su
· tuz
· karabiber
· bir tutam kıyılmış maydanoz
· YAPILIŞI:
· Bulgurların çok az üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım,üzerini örtelim.
· Bulgur şişince üzerine yumurta, un ve baharatları ekleyip yoğuralım.
· Elimizi hafif ıslatarak harcımızdan misket büyüklüğünde köfteler yapalım.
· Bir tencereye yeteri kadar su ve tuz ekleyerek kaynatalım.
· Haşlama suyuna bir kaç damla limon suyu sıkalım. Böylece haşlanırken köfteler dağılmayacaktır.
· 10 -12 dakika civarında köfteler haşlanıyor.
· Bir tanesini alıp tadınız.
· Haşlanan köfteleri süzüp servis tabağına alalım.
· Bir tavaya tereyağını alıp eritelim. ( Köfteler haşlanırken kıymalı harcı hazırlayınız.)
· İnce kıyım doğranmış soğanı ekleyip soteleyelim.
· Üzerine kıymayı ilave edip, eze eze kavuralım.
· Salçayı ve suyu ekleyip pişirelim
· Son olarak baharatlarla tatlandıralım.
· Ezilmiş sarımsakları tuz ve yoğurtla karıştıralım.
· Servis tabağına aldığımız köftelerin üzerine yoğurdu dökelim.
· Üzerine kıymalı harcı yayalım.
· Üste kıyılmış maydanozu serpelim.
· Sıcak servis yapalım.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ"