PORTAKALLI KURABİYE
Portakal kabuğu rendesini mümkün olduğunca kurabiye , kek ve muhallebilerde kullanmaya çalışırım...Veya limon kabuğu rendesi.... Çok hoş bir aroma kattığını düşünüyorum...
· MALZEMELER:
· 125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 1 çay bardağı toz şeker ( Portakalın tadına bakınız, ekşi ise biraz daha şeker ekleyiniz.)
· 1 adet yumurta
· 1 adet portakal ( Kabuğu ve suyu kulllanılacak)
· 1 adet vanilya
· 1 adet kabartma tozu
· aldığı kadar un ( 3 -4 su bardağı kadar)
· YAPILIŞI:
· Portakalı güzelce yıkayıp kurulayalım.
· Yoğurma kabımıza yağ ve şekeri alalım ve iyice birbirine yedirelim.
· Yumurtayıda ekleyip,güzelce karıştıralım.
· Portakal kabuğunu içine rendeleyim ve suyunu sıkıp ilave edelim.
· Önce 2,5 su bardağı kadar unu ,vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim.
· Unu azar azar hamurumuz kulak memesi kıvamına kadar ekleyelim.
· Her portakalın suyu aynı ölçüde olmuyor.
· Kontrollü bir biçimde unu ekleyiniz
· Hamurumuz sert olmasın, yoksa kurabiyeler sert olur.
· Kulak memesi kıvamında hamuru yoğuralım.
· Ben hafif unlu zeminde hamuru merdane yardımıyla açtım.
· Ve çay bardağı ile yuvarlak şekilde kestim.
· Daha bisküvi tarzı yaptım.
· İsterseniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verebilirsiniz.
· Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
· Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
· Üstüne şeker serpelim.
· Ben birazda portakal kabuğu serptim, dekor vermek için.
· Isınmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene değin pişirelim.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PORTAKALLI KURABİYE"