Sevgili Duygu Yelesen Araç bizlerle nefis bir mandalinalı pasta tarifini tüm yapım aşamalarıyla paylaşmışlar. Ellerinize emeklerinize sağlık. Teşekkür ederiz :.)
· MALZEMELER:
· 3 yumurta
· 75 gr seker
· 100 gr un
· 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
· 1 paket pişirilen vanilyalı puding
· Kekin yapılışı:
· Tüm malzemeyi karıştırıp, uygun bir kalıba harcı dökelim. ( Kelepçeli kalıp olabilir)
· 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
·
· DOLGU MALZEMESİ
· 4 kutu schmand (4 labne)
· 2 kutu mandarin konservesi(veya herhangi bir yumuşak meyve)
· 1 paradies creme vanilyalı(cremeole vanilyalı)
· YAPILIŞI:
· Önce schamanddi(labneyi) paradies cremele (krem ole) iyice çırpalım
· Sonra konservelerimizi bir süzgece alalım.
· Suyunu süzelim
· Suyunu ayıralım (üst jöle için).
· mandalinaları elimizle ezelim.
· Posası biraz suyuna gecsin ( kıvamı açısından)
· Bunları da çırptığımız kremaya ilave edelim karıştıralım.
· İyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan pastamızın üzerine dökelim.
· Kasık yardımıyla bir güzel üzerini düzeltelim.
· Bu arada mandalina suyuna 1,5 yemek kaşığı nişasta koyalım ve kaynayana kadar pişirelim.
· Koyulaşınca kremamızın üzerine dökelim.
· En az 4-5 saat bekletelim sonra kelepçesinden ayıralım
· Servis tabağına alalım.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MANDALİNALI PASTA"