SİRKELİ BÖREK
Kahvaltı ve ikindi çayları için uygun bir tariftir...Şimdiden gelecek soruları biliyorum ve yanıtlıyorum :) Hayır, hamurumuz sirke kokmuyor, limon suyu ekşi bir tat yapmıyor...İçi yumuşak dışı kıyır, harika böreklerimiz ...Herhangi bir iç malzeme kullanabilirsiniz...İç malzeme kullanmadan boş olarak ta kızartabilirsiniz...
· MALZEMELER:
· 2 adet yumurta
· 1 su bardağı yoğurt
· yarım çay bardağı sirke
· 1 tatlı kaşığı limon suyu
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 paket kabartma tozu
· 3,5- 4 su bardağı un
· İç malzemesi için:
· peynir
· Kızartmak için :
· Sıvı yağ
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabının içine yumurtaları, yoğurt, sirke ve limon suyunu alalım, karıştıralım.
· Üzerine azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
· Tuzu ilave edelim.
· Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım
· Tezgaha un serpelim.
· Hamuru merdane yardımıyla çok inceltmeden açalım.
· Ben komposto kasesi ile yuvarlaklar kestim.
· Sizler dilediğiniz şekillerde kesebilirsiniz.
· Kestiğimiz yuvarlağın üzerine peynir koyalım. (Maydanoz da ilave edebilirsiniz. Evde kalmadığı için ben kullanmadım.)
· Ve ikiye katlayalım.
· Uç kısımlarının açılmaması ve dekorlu olması için uçlarını çatal bastırarak kapatalım.
· Kızgın sıvı yağda böreklerin her iki yüzünü kızartalım.
· Kızaran börekleri havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım.
· Tercihen sıcak servis yapalım.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SİRKELİ BÖREK"