AMONYAKLI PASTA
Bisküvi tadında bir hamur..Yapımı biraz zaman alsa da sonuca değiyor....Ben üzerini pasta kreması ile kapladım,sade halde de servis yapabilirsiniz...Toz amonyak aktarlarda satılıyor...
· MALZEMELER:
· 2 adet yumurta
· 1 çay bardağı toz şeker
· 1 çay bardağı süt
· 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
· 1 portakal kabuğu rendesi
· 1 paket vanilya
· Bir yemek kaşığı toz amonyak
· 4- 4,5 su bardağı un
· Kreması için:
· 1 litre süt
· 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
· 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
· 1 yemek kaşığı tepeleme un
· 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
· 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
· Üzeri için:
· 1 poşet sade pasta kreması
· veya
· 1 poşet krem şanti
· ( Paketin üzerindeki tarife göre hazırlayınız).
· YAPILIŞI:
· Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpınız.
· Süt, erimiş tereyağı ve portakal kabuğunu rendesini ilave edip karıştırınız.
· Vanilya, toz amonyak ve azar azar unu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurunuz.
· Hamuru 7 eşit bezeye bölünüz. ( Arzu edersnz 9 bezeye de ayırabilirsiniz ama pasta çok yüksek oluyor).
· Her bir bezeyi 30 cm kadar yuvarlak açmaya çalışınız.
· Eğer yuvarlak şekil vermede ve tüm yufkaları aynı büyüklükte açmaya zorlanırsanız kelepçeli yuvarlak kek kalıbının çemberini veya yuvarlak bir tabak ile ölçüp kesebilirsiniz.
· Bu pastada her bir yufkayı tek tek pişiriyoruz.
· 1 kereye mahsus olmak üzere 1. yufkayı pişirirken katı yağ ile fırın tepsisini yağlayınız. ( Diğer bezeler için artık tepsiyi yağlamanıza gerek yoktur).
· Bezeyi açıp hamuru oklava veya merdaneye sarıp tepsiye koyunuz.
· Hamur daha düzgün oluyor.
· Önceden ısıtılmış 160 derecelik sıcak fırında 10 dakika civarında hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
· Pişen hamuru dikkatlice tepsiden alınız ve diğer hamuru koyup pişiriniz.
· Fırın sıcak olduğundan 10 dakikadan önce diğer hamurlar pişebilir.
· Diğer hamurları da aynı şekilde pişiriniz.
· Pişen hamurları soğumaya bırakınız.
· ( Bisküvi tarzı olduğundan kırılabilir,dikkat ediniz).
· Kreması için:
· Bir tencereye, süt,şeker ,un, nişasta ve kakaoyu alıp güzelce çırpınız.
· Orta hararetli ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişiriniz.
· Ocaktan alıp sıcakken yağı ekleyip çırpınız ve kremayı soğumaya bırakınız.
· 1. hamuru servis tabağına alınız ve üzerine soğuyan kremadan kenarlara taşırmadan yeteri kadar sürünüz.
· 7. hamura kadar aynı işlemi tekrarlayınız.
· 7. hamurun üzerine kakaolu kremadan sürmeyiniz.
· 1 gece üzeri örtülü şekilde dolapta dinlendiriniz
· Ertesi gün, pastayı Dr.Oetker'in sade pasta kreması ile kapladım.
· Krem şanti de kullanabilirsiniz.
· Pastanın üst süslemesi için, üzerine çikolata sosundan dairesel benekler yaptım ve yine dairesel olarak çöp şiş yardımıyla ortalarından çizikler atıp benekleri birleştirdim.
· Çikolatalarla süsledim.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "AMONYAKLI PASTA"