CEVİZLİ PEYNİRLİ MAKARNA
Ceviz öyle bir tat ki, girdiği her yere ayrı bir lezzet katıyor...
· MALZEMELER:
· yarım paket makarna
· 1 su bardağı irice çekilmiş ceviz
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· tuz
· su
· Üzeri için:
· Bir parça parmesan veya eski kaşar peyniri
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye makarnalar rahatça haşlanacak kadar su koyup kaynatınız.
· kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyiniz.
· Makarnaları ilave ediniz.
· Makarnaları ara ara karıştırarak haşlayınız.
· Fakat çok yumuşamalarına izin vermeyiniz.
· İçlerinden bir adet makarna alıp tadınız.
· Pişen makarnaları süzgece alıp soğuk sudan geçirerek süzünüz.
· (Arzu edenler sudan geçirmeyebilirler).
· Tencereye yağı alıp eritniz
· Cevizleri ekleyip 1 dakika kadar kısık ateşte kavurunuz.
· Cevizlerin üzerine makarnaları ekleyip karıştırınız.
· Ocaktan alınız.
· Makarnaları servis tabağına alınız.
· Üzerine rende parmesan peyniri veya eski kaşar rendesi serpiniz.
· Sıcak servis yapınız.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " CEVİZLİ PEYNİRLİ MAKARNA"