SÜT REÇELİ (Dulce de leche)
Sevgili Ayşe Çetin son günlerin en favori tariflerinden biri olan Süt Reçeli tarifini paylaşmışlar...kahvaltı için değişiklik arayanlar için bir alternatif...Süt reçelini kurabiye ve pastalarda da kullanabilirsiniz. Ayşe Çetin süt reçelinden Raffaello yapmışlar ve çok beğenmişler...ellerinize sağlık...
· MALZEMELER:
· 1 litre +1 su bardağı süt
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 çay kaşığı silme karbonat
· YAPILIŞI:
· Derin bir tencereye süt ve şekeri alınız.
· Kaynamaya bırakınız.
· Süt kaynayınca 1 silme çay kaşığı karbonatı ekleyip karıştırınız.
· ( Karbonatı ekleyince süt taşıyor dikkat ediniz).
· Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 1 saate yakın pişmeye bırakınız
· Kıvamını anlamak için kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olmadır. Soğuduğunda katılaşağı için pişerken çok aşırı koyulaştırmayın.
· Kıvamını anlamak için kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olmadır. Soğuduğunda katılaşağı için pişerken çok aşırı koyulaştırmayın.
· Sütün rengi değişip kahverengi bir renk alınca altını kapatıp kavanoza koyunuz.
· Soğuduğunda kapağını kapatıp, buzdolabında muhafaza ediniz.
0 Komentar untuk "SÜT REÇELİ (Dulce de leche)"