· MALZEMELER:
· 1 paket tereyağı veya margarin
· 2 adet yumurta
· 1 paket kabartma tozu ,
· 1 paket vanilya ,
· 1 su bardağı pudra şekeri
· aldığı kadar un
· İçi için :
· 2 su bardağı ceviz
· 1 yemek kaşığı şeker
· 1 yemek kaşığı tarçın
· 1 paket vanilya
· YAPILIŞI:
· Cevizleri dişe gelecek şekilde robotta çekiyoruz içine şekeri tarçını vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
· Hamuru yoğuruyoruz şekerle margarini iyice yediriyoruz yumurtaları kabartma tozunu vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
· üstündeki süsleri yapmak için 1 hamur bezesi kadar hamuru ayırıp içine 1 yemek kaşığı kakao katıp yoğuruyoruz.
· Ayırdığımız kakaolu karışımlı hamuru nohut büyüklüğünde yuvarlayıp kalıbımızın ortasına yerleştiriyoruz
· Beyaz hamurdan ceviz kadar alıp içli köfte oyar gibi oyup ceviz dolduruyoruz.
· Elimizle kapatıp kalıba basıyoruz.
· Mermer kenarına veya havanın alt kısmına vurup çıkarıyoruz
· 180 derece fırında üstü kızarmadan pişiriyoruz.
· ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekerine buluyoruz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ANTEP'İN KEREBİÇ KURABİYESİ"