ELMALI PORTAKALLI KURABİYE
Ben portakal aromasını çok sevdiğimden kurabiye ve keklere çok yakıştırıyorum...Her zaman yaptığımız elmalı kurabiyenin iç harcına eklediğimiz portakal da hoş bir tat kattı...Deneyiniz beğeneceksiniz...
· MALZEMELER:
· Hamuru için:
· 125 gr. tereyağı veya margarin
· yarım çay bardağısıvı yağ
· 2 yemek kaşığıyoğurt
· 4 yemek kaşığı pudra şekeri
· 1 paket kabartma tozu
· 3,5- 4 su bardağı un
· İçi için;
· 1 adet irice elma
· 1 adet iriceportakal
· 2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
· 1 çay kaşığı tarçın
· Üzeri için:
· Pudra şekeri
· YAPILIŞI:
· İçi için:
· Elmayı yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyiniz.
· Portakalın kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayınız.
· Ve küçük bir tencereye alınız.
· Üzerine şekeri ekleyip meyveler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.
· Tarçını ekleyip soğumaya bırakınız.
· Hamuru için:
· Yoğurma kabına tere yağını ve pudra şekeri alıp karıştırınız.
· Yoğurt ve sıvı yağını ekleyip karıştırınız.
· Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurunuz.
· Hamuru ikiye bölünüz.
· Hafif unlu zeminde hamurları merdane yardımıyla açınız.
· Sigara böreği keser gibi üçgen parçalara kesiniz.
· Geniş uca yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.
· Ve sigara böreği gibi rulo şeklinde tek tek sarınız.
· Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
· Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
· Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ELMALI PORTAKALLI KURABİYE"