KIYMALI BULGURLU CEVİZLİ POĞAÇA
Bu poğaçanın iç malzemesini kendi yaptığınız herhangi bir mayalı veya kabartma tozlu bir hamurda kullanabilirsiniz...Bildiğiniz gibi kıyma- bulgur ve ceviz üçlüsü birbirine çok yakışıyor..Biraz içli köfte harcı gibi...İç malzemeye 1 adet kuru soğanda ekleyebilirsiniz..
· MALZEMELER:
· 1 adet yumurta
· 1 paket yaş maya ( 42 gr) veya 1 paket instant maya
· 1 su bardağı yoğurt
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 çay bardağı ılık su
· 1 yemek kaşığı şeker
· 1 tatlı kaşığı tuz
· alabildiğince un ( 4 - 4,5 su bardağı kadar un)
· İç harcı için:
· 200 gr.kıyma
· 1 çay bardağı ince bulgur
· 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
· 1 tutam maydanoz
· tuz
· karabiber
· sıvı yağ
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına ılık su ve yaş mayayı alınız.
· Maya eriyinceye kadar karıştırınız.
· Sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ilave edip karıştırınız.
· Şeker,tuz ve azar azar unu ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurunuz..
· Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaıncaya kadar mayalandırınız.
· İnce bulgurun üzerine biraz sıcak su ekleyerek kabarmasını bekleyiniz.
· Bir tavaya yeteri kadar sıvı yağ alıp kıymayı kavurunuz.
· Kavrulan kıymanın üzerine şişen bulguru, ceviz, tuz ve karabiberi ekleyip soteleyiniz.
· Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırınız.
· Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapınız.
· Bezeleri avucunuzun içinde açıp yeteri kadar iç malzemeden koyup kapatınız ve yuvarlak şekil veriniz.
· Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
· Yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırınız ve poğaçaların üzerine sürünüz.
· Ilık 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
· Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine hafif su serpip üzerini 3-4 dakika kapatınız.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KIYMALI BULGURLU CEVİZLİ POĞAÇA"