PATATESLİ GÜL BÖREĞİ


 PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
Neredeyse her evde yapılan pratik ve lezzetli bir börektir. Dilediğiniz her türlü iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben en çok patatesli iç malzemeyi sevdiğimden patatesli yaptım. Mutfağa yeni girenler için yapım aşamalarıyla yayınladım. Mutfağı hiç bilmeyenlere gül böreği şeklinde sarınız demek bana anlamsız geliyor.

MALZEMELER:
3 adet yufka
1 çay bardağı süt ( veya yoğurt)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
5-6 adet patates
1 adet kuru soğan
tuz- karabiber
arzuya göre pul biber
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
susam


 YAPILIŞI:
Öncelikle patatesleri  haşlayalım ve sıcakken ezelim İçine  ince kıyım doğranmış soğanı ve baharatlarını ekleyip, karıştıralım.
Bir kapta sos malzemelerini karıştıralım
Yufkaları üst üste koyalım
Tam ortadan artı şeklinde 4' e bölelim
 12 adet üçgen parça elde edeceğiz.
 Tek tek yufkaların  üzerine  yumurta fırçası yardımıyla sosumuzdan sürelim
 Yufkanın geniş kısmına yeteri kadar iç malzememizden koyalım.
 Yufkanın her iki ucunu hafifce malzemenin üzerine katlayalım
 Ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım
 Rulonun bir ucunu içe kıvırıp,
 İçe doğru gül şeklinde sarmaya başlayalım.
 Ve böreğimiz gül şeklini aldı.
 Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim. Aralık vermezsek böreklerin her yanı nar gibi kızarmaz.
 Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,bolca susam serpelim ve ısınmış 200 derecelik fırında üzerleri  nar gibi olana değin pişirelim.
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PATATESLİ GÜL BÖREĞİ"

Back To Top