TAHİNLİ ÇÖREK




TAHİNLİ ÇÖREK
Tahin ve ceviz bu kadar mı yakışır...



 MALZEMELER:
 2 adet yumurta
 50 gr erimiş tereyağı
 yarım çay bardağı toz şeker
 1 çay bardağı ılık su
 1 çay bardağı ılık süt
 1 paket instant maya
 alabildiği kadar un ( 3,5- 4 su bardağı kadar )
 İÇ MALZEMESİ İÇİN:
 1 su bardağı tahin ( Yarım çay bardağı sıvıyağ ile karıştıralım)
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
 yeteri kadar toz şeker
 Üzeri için.
yumurta sarısı
 YAPILIŞI:
 Yoğurma kabının içine elenmiş unu alalım ve instant maya il unu güzelce karıştıralım, diğer hamur malzemelerini ekleyelim ve ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 45- 60 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. (Hamur 2 katına ulaştığında mayalanmıştır.)
 Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparalım
 Tezgaha hafifi un serperek her bir bezeyi dikdörtgen şeklinde açabildiğimiz kadar açmaya başlayalım.
 Her bir yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı kadar tahini sürerek yayalım.
  Üzerine yeteri kadar ceviz ve şeker serpelim ŞEKERİ DAMAK TADINIZA GÖRE AYARLAYINIZ. 2 VEYA 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER KULLANABİLİRSİNİZ
  Uzun kenarından rulo şeklinde sarmaya başlayalım.
 Rulomuzu sardıktan sonra,
 Rulonun tam ortasından bir ucunu kesmeden boylamasına ortadan keselim.
 Bir ucu kesmeden ikiye ayırmış olduk.
  2 parçayı birbirinin üzerinden geçİrerek saç örgüsü şekli verelim.
 saç örgüsü şekli verelim.
 Bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şeklinde saralım.

Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
  Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, hafif şeker serpelim Tepside de 15 dakika daha mayalandıralım ve önceden ısınmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana değin pişirelim
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "TAHİNLİ ÇÖREK"

Back To Top