ŞÖBİYET






ŞÖBİYET
ŞÖBİYET NASIL YAPILIR
KOLAY ŞÖBİYET
Bu ölçülerden 50 adetten fazla çıkıyor. Tam bir bayram tatlısı aslında  hem çok pratik   hem çok hafif hem de kaldıkca kurumuyor. Baklava yufkası bir çok markette uygun fiyata satılıyor. Aslında maliyeti düşük bir tatlı oluyor.Tat ve sunum açısından tercih edilmesi gereken bir tatlı diye düşünüyorum.

 MALZEMELER:
 30 adet baklava yufkası
 MUHALLEBİSİ İÇİN:
 1,5 su bardağı süt
 3 yemek kaşığı irmik
 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 ÜZERİ İÇİN:
 150 gr tereyağı
 yarım çay bardağı sıvı yağı
 ŞERBETİ İÇİN:
 3,5 su bardağı toz şeker
 4 su bardağı su
 çeyrek limon



 YAPILIŞI:
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım
Bir tencereye 1,5 su bardağı süt ile, 3 yemek kaşığı irmiği alalım ve orta ateşte muhallebi kıvamı alana değin pişirelim ve soğutalım. ( veya kaymak da kullanabilirsiniz. )
ŞERBETİ İÇİN;
Ttencereye su, şeker ve limon alalım ve 15 dakika kadar kaynatalım, ılınmaya bırakalım.


 
10 adet yufkayı üst üste koyup 10' lu 3 grup hazırlayalım


 8 cm lik kareler keselim

 
Her karenin ortasına 1 tatlı kaşığı muhallebi


ve 1 tatlı kaşığı ceviz koyalım.


Üçgen ( Muska) şeklinde kapatalım ve yanlara bastıralım.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayalım.
Isıttığımız tereyağ ve sıvı yağı süzelim ve üzerindeki köpüklerden kurtaralım.
Yeteri kadar her bir Şöbiyetin üzerine yağı dökelim.
Isınmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana değin pişirelim.
Tatlımız kızarıp fırından çıktı. İlk sıcaklığı çıktığında,
Ilık şerbeti  tatlımızın üzerine gezdirelim.  Gördüğünüz gibi tel tel kat kat tatlımız. Şerbeti katların içine de dökmeye çalışalım.
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ŞÖBİYET"

Back To Top