PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEKLER (BRUSCHETTA)





PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEK  ( Bruschetta )
ÜLKER İÇİM ' 'in nazik davetiyle,  Mutfak Sanatları Akademisindeki etkinliğine  katıldım. Şefler eşliğinde lezzetli bir kaç tarif ortaya çıkardık. İşte bunlardan biride PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEKLER ( BRUSCHTTA). Sabah kahvaltılarında  ve çorbaların yanında hoş bir tarif. Bayat  ekmekleri değerlendirmek için ayrıca ideal bir tarif. . ÜLKER İÇİM' e TEŞEKKÜRLER :)



MALZEMELER:
 6- 8 dilim ekmek dilimi
 100 gram Ülker İçim taze peynir
 2 dal kekik
 2 dal biberiye
 2 diş sarımsak
 50 gr kurutulmuş domates
 tuz
 karabiber
 zeytin yağ
 YAPILIŞI:
Ekmekleri fırın kabına alalım ve üzerilerine yeteri kadar zeytin yağ gezdirip,tuz ve karabiberler y-tatlandıralım. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında ekmekleri alt- üst yaparak kızartalım.
kekik, biberiye ,sarımsak ve  sıcak suda bekletilmiş  kurutulmuş domatesleri ince kıyım doğrayalım. peynir ile güzelce karıştıralım. Kızaran ekmeklerimizi servis tabağına alalım ve üzerlerine yeteri kadar peynirli karışımımızdan sürelim AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEKLER (BRUSCHETTA)"

Back To Top