TAVUKLU PİDE ( PİZZA)







 TAVUKLU PİDE ( PİZZA )
Tavuk kullanılan her tarifi eşim şölen eşliğinde karşılar :) Ve bu tavuklu pide- pizza arası tarife bayıldı. Ben mi evet bende çok beğendim. Özellikle hamuru müthiş oldu. Galiba artık  klasik pizza hamuru olarakta kullanabilirim. Ertesi güne kalan 1 parça pide sertleşmemiş aynı yumuşaklıktaydı. Sadece tavuklar için biraz ısıttık. Doyurucu ve  lezzetliydi.. Ben çay,eşim ise ayran eşliğinde yemeği tercih ettik :)


MALZEMELER:
2 su bardağı un
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su( 1 su bardağı kadar )
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
300 gr. tavuk eti
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
1 adet irice kuru soğan
tuz- karabiber- çok az kimyon
Sotelemek için: yarım çay bardağı sıvı yağ

 YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza unları alalım ve ortasını havuz gibi açalım.Maya,tuz, süt , sıvı yağ ve suyu ekleyip yavaş yavaş unla karıştırıp kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini nemli bir  veya streç film ile örterek ılık ortamda mayalandıralım. Hamurumuz mayalanırken iç malzememizi hazırlayalım.
Tavuk etini neredeyse tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. (Ben kasabımıza doğrattım.) Yüksek ateşteki tavamıza sıvı yağı alalım ve etleri ekleyelim.Sobelemeye başlayalım. Etler biraz yumuşamaya başlayınca minik doğranmış, soğan,ve biberleri ekleyelim. Pişmeye yakın sala, minik doğranmış domates ve baharatları ekleyelim.
Mayalanan hamuru hafif unlu üzerinde tepsimiz büyüklüğünde açalım. Mini fırın tepsisi boyutunda veya orta boy borcamdan 2 adet olabilir.) Tepsimizi yağlayalım ve hamuru güzelce yayılım. Üzerine iç harcı yerleştirelim. Dilerseniz üzerine domates dilimleri sıralayabilirsiniz.Isıtılmış 180 derecelik fırının orta katında pişirelim.AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "TAVUKLU PİDE ( PİZZA)"

Back To Top