TAM BUĞDAY UNLU EKMEK




TAM BUĞDAY UNLU EKMEK
Çalışırız;  ekmek parası, Mücadele ederiz ;ekmek kavgası. İş sahibi oluruz" Eli ekmek tuttu "
 deriz. İş yerimiz, ekmek kapısıdır. Nitekim ekmek hayatımızın merkezidir. Bu nimete saygı gösterelim. Ekmek israfından  kaçınalım.
MALZEMELER:
 4 su bardağı tam buğday unu
 1 yemek kaşığı limon suyu
 yarım paket yaş maya ( 21 gr)
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
 yeteri kadar ılık su ( 1 su bardağına yakın)

YAPILIŞI
 Yaş mayayı 1 su bardağı ılık sütte eritelim .Un,limon suyu zeytin yağı, tuz ve şekeri ekleyelim yeteri kadar ılık suyu da ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
 Hamurun üzerini nemli bir bez ile veya streç film ile örtelim.
 Hamur mayalanıp,2 katına erişene değin bekletelim. Mayalanan hamuru top haline getirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.20 dakika  daha mayalandıralım. Üzerine hafif un serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30- 40 dakika pişirelim
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "TAM BUĞDAY UNLU EKMEK"

Back To Top