3 2 1 POĞAÇASI (GALETA UNLU)



 3 2 1 POĞAÇASI (GALETA UNLU)
3 2 1 poğaçası bir zamanlar çok moda bir tarifti... facebook sayfamı açtığımda ilk paylaştığım tariflerden biridir...Bu defa yapım aşamalarıyla paylaşıyorum...Takipçilerimin bu tarif ile ilgili sorularının başında 3 paket kabartma tozunun  hamura acılık verip vermediği üzerinedir...Hayır acılık vermiyor..yumuşacık ,içi kabarık bir poğaça oluyor...Bu tarifte yumurta kullanmıyoruz...Ben bu tarifi sucuk kullanarak da denedim, o da farklı bir lezzet oldu..peynirli de yapabilirsiniz...AFİYET OLSUN...



·         MALZEMELER:
·         3 paket kabartma tozu
·         2 su bardağı yoğurt
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         2 çay kaşığı tuz
·         4,5 su bardağı un
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         2-3 adet haşlanmış patates
·         1 adet kuru soğan
·         1 tatlı kaşığı salça ( Kullanmayabilirsiniz).
·         tuz- karabiber- pul biber
·         yeteri kadar sıvı yağ
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Galeta unu
·         YAPILIŞI:
·         Tavaya yeteri kadar sıvı yağı alalım ve ince kıyım doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
·         1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
·         Haşlanmış patatesleri ezelim ve tavaya ilave edelim.
·         1-2 dakika birlikte kavurduktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
·         Hamuru için;


      ·         Yoğurma kabına yoğurt ve sıvı yağı alalım, karıştıralım.
·         Üzerine azar azar unu ve kabartma tozlarını ilave edelim.
·         Ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
·         Hamuru 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
·         (Benim acelem vardı hemen şekillendirdim ve sonuç yinede başarılı oldu).
      ·         Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
·         Avucumuzun içinde açalım.
·         Ve ortasına yeteri kadar iç malzemeden koyalım.
·         Yuvarlak şekilde kapatalım.

   
·         Bir kaseye galeta ununu koyalım
·         Poğaçaların üzerini ve yanlarını galeta ununa bulayalım.


      ·         Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
·         Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "3 2 1 POĞAÇASI (GALETA UNLU)"

Back To Top