ELMALI TATLI
Öncelikle şu sofranın güzelliğine bakar mısınız; şa ha ne...Menü, zeytinyağlı firınlanmış kırmızı biber dolması... su böreği..arpa şehriyesi salatası... tahinli file bademli kurabiye.... mayalı kıymalı kete ....elmalı kremalı pasta.... gazete tatlısı....Sevgili takipçim Şadıuman Bal'ın teyzesinin çay masası.... Ellerinize sağlık...Trabzon'a sevgiler...
· MALZEMELER:
· 9 adet elma
· 9 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
· Dövülmüş ceviz veya fındık
· tarçın
· 2-3 paket pötibör bisküvi ( Sade veya kakaolu)
· KREMASI İÇİN:
· 3 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı un
· 4 yemek kaşığı toz şeker
· 1 poşet sade toz krem şanti
· Bisküvileri ıslatmak için:
· Süt
· YAPILIŞI:
· 9 adet elmanın kabuklarını oyalım.
· İkiye bölüp çekirdek yataklarını çıkaralım.
· Elmaları yayvan bir tencereye iç kısımlar yukarı gelecek şekilde yan yana dizelim.
· Her elmanın ortasına tepeleme 1 yemek kaşığı toz şeker koyalım.
· 1 su bardağı su ekleyelim.
· Elmaların dağılmasına izin vermeden pişirelim. ( Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika yeterli gelir sanıyorum).
· Dikdörtgen bir borcamın altını kaplayacak kadar ceviz yada fındığı tarçınla karıştırıp serelim.
· Pötibör bisküvileri süt ile ıslatıp tepsiye iki kat dizelim.
· Üzerlerine elmaların yuvarlak kısmı üste gelecek şekilde dizelim
· Kreması için;
· 3 su bardağı süt, 2 kaşığı un, 4 yemek kaşığı şekeri bir tencereye alalım ve muhallebi kıvamında pişirelim.
· Ilınmaya bırakalım.
· Ilınan muhallebinin içine toz krem şantiy ekleyip mikser ile çırpalım.pişiriyoruz
· Kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde dökelim.
· Dilediğiniz gibi üzerini süsleyebilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ELMALI TATLI NASIL YAPILIR"