MANDALİNALI MUHALLEBİ


MANDALİNALI MUHALLEBİ
Mandalina mevsimindeyiz...
Mandalinanın yararları:

·           Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır.
·           Bileşiminde C vitamini ağırlıklı olup, A, B, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri, protein, karbonhidrat,    kalsiyum, kolestrol, yağ, lif, potasyum, sodyum, demir, magnezyum, fosfor, brom ve yüksek miktarda şeker içerir.
·           Asit oranı oldukça düşüktür ve kabuğunda P vitamini bulunur.
·           Mandalina kanın temizlenmesinde yardımcıdır.
·           Antioksidan maddeler içerdiğinden kansere karşı vücudun direncini artırır.
·           Mandalina damar sertliğine karşı çok yararlıdır.
·           Mandalinaya turuncu rengini veren madde karaciğer hastalıklarını azaltır.
·           Küçük bir mandalinada büyük bir portakaldan daha fazla vitamin vardır.
·           Mandalina şeker hastalığını önler.

·           Mandalina yağı derinin üzerindeki porus adını verilen gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknelerin giderilmesinde kullanılır.

·         MALZEMELER:
·         1 litre süt
·         1 su bardağı şeker
·         1 adet yumurta sarısı
·         2 yemek kaşığı tepeleme un
·         4 adet mandalina ( Kabuğu ve suyu kullanılacak).
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye süt,şeker,yumurta sarısı, un ve rendelenmiş mandalina kabuklarını alalım.
·         Güzelce karıştıralım.
·         Orta hararetli ateşte  karıştırarak  muhallebi kıvamında pişirelim.
·         Göz göz olduğunda mandalina suyunu ekleyelim v ocaktan alalım.
·         Sıcak sıcak kaselere paylaştıralım.
·         Oda sıcaklığına ısısı geldiğinde iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MANDALİNALI MUHALLEBİ"

Back To Top