ACIKALI ÇÖREK



      ACIKALI ÇÖREK
Ekmek hamurundan pratik acılı bir çörek tarifi... Ekmek hamuru yerine mayalı kendi hamurunuzu da aynı şekilde kullanabilirsiniz...


·         MALZEMELER:
·         1 adet ekmek hamuru ( Ölçüleri artırabilirsiniz).
·         2 yemek kaşığı tepeleme acıka
·         Üzeri için:
·         1 yumurta sarısı
·         susam- çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Ekmek hamurunu fırından aldığımızda iyice mayalanmasını bekleyelim.Mayalanan hamuru hafif unlu zeminde merdane yardımıyla açalım.
·         Üzerine hafif sıvı yağ sürelim.
·         Acıkayı kaşık yardımıyla yufkanın üzerine yayalım.
·         Bir ucundan rulo yapmaya başlayalım.
·         Üzerine yumurta sarısı sürelim.
·         Susam - çörek otu serpelim.
·         Yaptığımız ruloyu dilimlere keselim.
·         Yağlanmış fırın  tepsisine dizelim.
·         Tepside 5-10 dakika kadar mayalandıralım.
·         180 derecelik ılık fırına verelim.
·         Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
·         Ben çıtır sevdiğimden Piştikten sonra tepsinin üzerini kapatmadım. daha yumuşak olmasını istiyorsanız, fırından çıkardığınızda üzerine hafifi su serperek  tepsinin üzerini 4-5 dakika kadar örtünüz.
·         AFİYET OLSUN

·         ACIKA
·         1 kase biber salçası (tercihen acı salça)
·         1 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
·          kişniş ( Ben toz kişniş kullandım).
·         4-5 diş ezilmiş sarımsak
·         yeteri kadar zeytinyağı,
·         tuz ( Salça tuzsuz ise)
·         acı biber ( salça acı değilse)
·         YAPILIŞI:
·         Tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştıralım.
·         Kıvamı ekmeğe sürülecek kıvamda olmalıdır.
·         Kahvaltılarda taze ekmeğin veya kızarmış ekmeğin üzerine tereyağı ve acıka sürmenizi tavsiye ederim.

·        Abaza otunuz varsa eklemenizi öneririm.











0 Komentar untuk "ACIKALI ÇÖREK"

Back To Top