PORTAKALLI PİLAV



PORTAKALLI  PİLAV
Pişerken evi mis gibi portakal kokusu sardı...Biraz tatlımsı bir pilav oluyor, iç pilav tarzı bir tat... Dolmalık fıstık veya kuş üzümü kullanmayabilirsiniz...



·         MALZEMELER:
·         2,5 su bardağı baldo pirinç
·         2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         2 adet portakal ( Kabuğu ve  suyu)
·         1 yemek kaşığı kuş üzümü
·         1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
·         2 su bardağı sıcak su
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         YAPILIŞI:
·         Pirinçleri yıkayalım ve tuzlu sıcak suda  20 dakika bekletelim.
·         Kuş üzümlerini yıkayıp ılık suya koyalım.
·         Tereyağı ve zeytin yağını yayvan bir tencereye alalım.
·         Fıstıkları ekleyip pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuralım.
·         Pirinçleri yıkayıp iyice süzelim.
·         Fıstıklara ekleyip bir kaç dakika kavuralım.
·         Sıcak su, portakal suyu, süzülmüş kuş üzümü ve tuzu ekleyelim.
·         İlk bir  kaç dakika harlı ateşte pişirelim.
·         Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
·         Portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım.
·         Üzerini kâğıt havlu ile örtelim.
·         10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PORTAKALLI PİLAV"

Back To Top