AYVA REÇELİ NASIL YAPILIR




AYVA REÇELİ

Ayvanın çiğ olarak yenmesi ve sindirilmesi güçtür... Bu nedenle, komposto gibi pişirilerek ya da reçeli yapılarak yenmesi tavsiye edilir... Ayva çekirdekleri kaynatılıp elde edilen su, içilirse ses kısıklığı ve öksürüğe iyi gelir; saçlara sürülürse parlaklık verir; egzama ve basur memelerine sürülürse şikâyetleri azaltır... Yüz ve boyun kırışıklığını giderir... Ayva yapraklarından çay yapılıp içilirse gerginliğe iyi gelir...


·         MALZEMELER:
·         2 kilo ayva
·         6 su bardağı toz şeker
·         7-8 adet karanfil
·         1 limon suyu
·         8 su bardağı su
·         YAPILIŞI:
·         Ayvaları güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
·         Küp küp doğrayalım.
·         Geniş bir tencereye ayvaları alalım ve üzerlerine suyu ekleyelim.
·         3-4 adet ayva çekirdeği ve 7-8 adet karanfili koyalım.
·         Orta hararetli ateşte su kaynayıncaya kadar pişirelim.
·         Su kaynayınca şekeri ekleyelim.
·         Ara ara karıştıralım.
·         Rengi dönüp pembeleşmeye başladığında reçelimiz olmaya yakındır.
·         Çok suyunun çekmesini beklemeyiniz.
·         Biraz yoğunlaşıp kıvama geldiğinde limon suyunu ekleyelim 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatalım.
·         Eğer suyunu çok çektirirseniz reçel soğuduğunda yoğun olur
·         NOT: Karanfil ayva reçeline ayrı bir tat katıyor, çok yakışıyor. Ama yine de karanfil sevmeyenler kullanmayabilirler.
·         NOT: Ayva çekirdeğini çok fazla eklemeyiniz, çünkü çekirdeği suyu jöle kıvamında yapıyor.Bir dilim kadar ayvanın kabuğunu da ekleyebilirsiniz. Ayrı bir güzel renk veriyor. Ben kullandım.
·         AFİYET OLSUN



0 Komentar untuk "AYVA REÇELİ NASIL YAPILIR"

Back To Top