YOĞURTLU PANCAR SALATASI


YOĞURTLU PANCAR SALATASI
Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir.
İştah açıcı, besleyici özelliği vardır.
Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir.
Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir.
Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir.
Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir.
Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır.


·         MALZEMELER:
·         2 adet pancar
·         3-4 yemek kaşığı yoğurt ( Tercihen süzme yoğurt).
·         arzuya göre 1 çay bardağı ceviz ( Ben kullanıyorum).
·         1-2 diş sarımsak
·         tuz
·         YAPILIŞI:
·         Pancarları güzelce yıkayalım ve kabuğu ile orta yumuşaklığa gelene kadar haşlayalım.
·         Ilınan pancarların kabuklarını soyalım.
·         Rendenin kalın tarafı ile pancarları geniş bir kaba rendeleyelim.
·         Bir kabın içinde rendelenmiş sarımsakları tuz ile ezelim.
·         Üzerine yoğurt ekleyip karıştıralım.
·         Yoğurtlu karışımı pancarlara ilave edelim.
·         Cevizi de katıp karıştıralım.
·         Servis tabağına alalım.
·         Ben pancar dilimi ve ceviz ile sunum yaptım.
·       1-2 yemek kaşığı mayonez kullanabilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "YOĞURTLU PANCAR SALATASI"

Back To Top