REÇELLİ KURABİYE



REÇELLİ KURABİYE
Sevgili Hilal Şimşek Yavuz Fransa' da yaşayan bir takipçim...Harika tatlılar yapıyor...Bana tariflerini gönderdiğinde güvenle sizlerle paylaşıyorum...Teşekkür ederim, Hilalcim ellerinize sağlık...



·         MALZEMELER:
·         250 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·         2 adet yumurta
·         200 gr. pudra şekeri
·         200 gr mısır nişastası
·         1 adet kabartma tozu
·         aldığı kadar un
·         İçi için:
·         reçel veya marmelat
·         Uç kısmı için:
·         Bitter çikolata (300 gr kadar)
·         veya çikolata sosu
·         YAPILIŞI:
·         Yumurta ve şekeri krema haline gelene değin karıştıralım.( Arzu ederseniz mikserle çırpabilirsiniz,çok daha kolay oluyor)
·         Nişasta ve kabartma tozunu ilave edelim ve azar azar unu ekleyelim.
·         Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·         Krema torbasına veya tırtıl kurabiye kalıbına hamurumuzu koyup şekillendirelim.
·         Tercihen yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim.Önceen ısıtılmış  180 derecelk fırında  üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
·          Bir adet kurabiyeyi alalım ve üzerine yeteri kadar reçel veya marmelat sürelim.
·         Diğer kurabiye ile üzerini kapatalım.
·         Kurabiyemizin ucunu çok az sütle erittiğimiz çikolataya batıralım. (Veya çikolata sosuna).
·         Arzu ederseniz,Hindistan cevizi, çekilmiş antep fıstığı ,çekilmiş fındık veya cevize de bulayabilirsiniz.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "REÇELLİ KURABİYE"

Back To Top