BAL KABAKLI KEK


BAL KABAKLI KEK
 Nefis bir kek...Bal kabağı.. ceviz...zencefil...tarçın...kek pişerken  ev mis gibi kokuyor...



·         MALZEMELER:
·         2 çay fincanı bal kabağı püresi
·         3 yumurta
·         2-2,5 su bardağı un
·         1,5 çay fincanı pudra şekeri
·         1 çay fincanı yoğurt
·         1 çay fincanı sıvı yağ
·         1 paket kabartma tozu
·         1 limon kabuğu rendesi
·         1 portakal kabuğu rendesi
·         yarım çay fincanı dövülmüş ceviz
·         1 çay kaşığı toz zencefil
·         1 çay kaşığı tarçın
·         SOSU İÇİN:
·         yarım limon suyu
·         yarım portakal suyu
·         YAPILIŞI:
·         Karıştırma kabımıza öncelikle yumurtalarımızı kırıp, köpürene kadar çırpalım.
·         Pudra şekerimizi ilave edip, yoğurt kıvamına gelene dek mikserle çırpmaya devam edelim.
·         Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
·         Un, tarçın,zencefil  ve kabartma tozunu hamura katıp, tahta bir kaşıkla karıştıralım.
·         Ceviz, limon ve portakal kabuğu rendesini katalım.
·         En son olarak bal kabağı püremizi  ilave edip, güzelce karıştıralım.
·         Kek kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayıp, tabanına hafifçe un serpelim.
·         Harcımızı kalıbımıza döküp, 170 derecede pişirelim.
·         Sos için; limon ve portakal suyunu karıştıralım.
·         Piştikten sonra iyice soğuyunca sosumuzu üzerine dökelim.
·         PÜF NOKTASI: Kek iyice soğumadan kesmeyin,yumuşak bir kek olduğundan dağılır.
·         Üzerine pudra şekeri serpin.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BAL KABAKLI KEK"

Back To Top