BALKABAĞI ŞEKLİNDE POĞAÇA




 BALKABAĞI ŞEKLİNDE POĞAÇA
Harika bir şekil oldu...ben patatesli iç malzeme kullandım...arzu ettiğiniz başka bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz...içi puf puf...yumuşacık...



·         MALZEMELER:
·         1 su bardağı ılık süt
·         1 adet yumurta
·         100 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
·         Yarım paket yaş maya
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         aldığı karar un ( 3,5- 4 su bardağı kadar)
·         İÇİ İÇİN:
·         2-3 adet haşlanmış patates
·         1 adet kuru soğan
·         1 tatlı kaşığı salça
·         Sıvı yağ
·         Tuz- karabiber
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Yumurta sarısı
·         Çörekotu- 4-5 adet çubuk kraker
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına, ılık süt ve mayayı alınız. Maya eriyinceye kadar karıştırınız.
·         Eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ilave edip karıştırınız.
·         Un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz.
·         Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandırınız.
·         Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayınız.
·         Bir tavaya çok az sıvı yağ alınız.
·         İnce kıyım doğranmış soğanı yağda soteleyiniz.
·         Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurunuz
·         Üzerine haşlanmış ve ezilmiş patatesi ekleyiniz.
·         tuz ve karabiber ile tatlandırınız.
·         Soğumaya bırakınız.
·         Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapınız. ( 18- 20 adet kadar).
·         Bezeyi avuç içinde açıp yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.
·         Kapatıp, yuvarlak şekil veriniz.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·         Her poğaçanın üzerine 5 yerden bıçak yardımıyla çok derin olmayan çizikler atınız. ( Derin olursa pişerken kabarır ve açılırlar).
·         (Çizmemizdeki amaç bal kabağının dilim şeklini vermek için).
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz.
·         Poğaçanın tam ortasına  delik açmak için kürdan batırınız.
·         ( Daha sonra kürdanın açtığı deliklere çubuk kraker batıracağız.
·         Tam ortaya çörekotu serpiniz.
·         Çok ılık 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
·         Pişmiş poğaçalardan kürdanları çıkarınız.
·         Servis tabağına alınız.
·         Üzerindeki deliklere küçük birer parça çubuk kraker batırınız. ( Bal kabağının sapı).

·         AFİYET OLSUN






0 Komentar untuk "BALKABAĞI ŞEKLİNDE POĞAÇA"

Back To Top