MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI


MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI NASIL YAPILIR
Muz tadını seviyorsanız denemenizi  öneririm...muzlu puding ile harika bir Etimek tatlısı...İrmikli Etimek Tatlısı tarifime buradan ulaşabilirsiniz.



·         MALZEMELER:
·         1 paket tuzsuz Etimek
·         Kreması için:
·         1 paket muzlu puding
·         3,5 su bardağı süt
·         Karameli İçin:
·         2 su bardağı toz şeker
·         2 su bardağı su
·         2-3 damla limon suyu
·         Arası için:
·         2-3 adet muz
·         Üzeri için:
·         1 poşet krem şanti
·         1 su bardağı süt
·         Hindistan cevizi
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle krem şantiyi soğuk sütle çırpıp ve buzdolabın normal rafında bekletiniz.
·         Kare borcama  Etimekleri diziniz.
·         Karameli için:
·         Toz şekeri tercihen  teflon bir tencereye koyup, su eklemeden, kısık ateşte arada karıştırarak karamelize ediniz.
·         Şeker yarı erimiş, çok koyu olmayan karamel rengine döndüğünde, çok dikkat ederek SICAK suyu ve limon suyunu ilave ediniz.. (Karamel çok koyulaşırsa tadı acılaşabilir.)
·         Yavaş yavaş karıştırarak, kristalleşen şekerin erimesini sağlayınız.
·         1-2 dakika daha kısık ateşte pişiriniz ve kare borcama dizilmiş Etimeklerin üzerine karameli dökünüz.
·         Muz dilimlerini Etimeklerin üzerine diziniz.
·         Bir tencereye süt ve pudingi alınız.
·         Karıştırarak  göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
·         Pişen pudingi Etimeklerin üzerine dökünüz.
·         Soğumaya bırakınız.
·         Puding soğuduktan sonra üzerine  krem şantiyle kaplayınız.
·         Bolca Hindistan cevizi serpiniz.
·         Tercihen 1 gece dolapta bekletip dilimleyerek servis yapınız.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI"

Back To Top